Контрабандни лекарствени продукти откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверки на три

...
Контрабандни лекарствени продукти откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверки на три
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандни лекарства на стойност над 150 хил. лв.

Контрабандни лекарствени продукти откриха митническите служители на МП " Капитан Андреево " при инспекции на три транспортни средства, оповестиха от Агенция " Митници ".

Най-голямото количество лекарства е намерено на 20 октомври 2022 година, когато на пункта идва рейс с турска регистрация, в който пътували двама водачи и 17 пасажери от Турция през България за Украйна. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити пет кашона, цялостни с блистери, съдържащи друг брой таблетки,  ампули, флакони и инжекции-писалки. Откритите лекарства са в комерсиално количество, имат различно предназначение и съгласно експертната оценка са на стойност 157 773 лв.. В хода на инспекцията се открива, че медикаментите са благосъстоятелност на един от пасажерите – азербайджански жител.

Контрабадните лекарства са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Р.А. на 41 година,  азербайджански жител е притеглен като обвинен за закононарушение по чл.242, ал.1, буква  " Д “ от Наказателния кодекс.

При други два случая са открити 28 000 опаковки с витамини и 133 инжекционни разтвора с анаболни стероиди. Витамините са открити на 13 октомври 2022г., при инспекция на товарен автомобил с непозната регистрация с водач-турски жител. Той показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока от Германия през България за Азербайджан. При претегляне на контролната везна митническият чиновник открива разминаване при заявеното по документи тегло и регистрираното на везната. Товарният автомобил е ориентиран за рентгенова инспекция, при която са маркирани зони с необикновени плътности в товарното помещение. При последвалия физически надзор митническите чиновници откриват 8 палета недекларирани разтворими таблетки с надпис Vitamin C 1000 mg. Общото количество на откритите витамини е 28 000 опаковки.

Контрабандни лекарствени средства са открити при инспекция на лек автомобил с българска регистрация. Водачът - български жител, пътувал със фамилията си от Турция за България на 16 октомври 2022 г. Пред митническите чиновници пътуващите декларирали, че не придвижват артикули и валутни полезности за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че в багажа на водача са укрити 133 опаковки със 7 типа лекарствени артикули - анаболни стероиди. 

Контрабандните лекарствени препарати са арестувани. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница артикули без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР